Výstavní síň Mánes
Masarykovo nábřeží 1
110 00 Praha 1

Objevte tajemství lidského těla na výstavě „Corpus Mundi“

Galerie Mánes přináší jedinečnou výstavu „Corpus Mundi“, která představuje díla deseti talentovaných mezinárodních umělců z renomované platformy Figurama. Tato výstava nabízí hluboký vhled do podstaty lidského těla, jeho gest a mysli, a zkoumá rozmanitost naší fyzické i psychické existence.

Umělci vystavující na „Corpus Mundi“ sdílejí fascinaci lidskou formou a jejím vyjadřovacím potenciálem. Každý z nich přináší jedinečnou perspektivu a využívá různé techniky a média ke zkoumání těla jako objektu uměleckého bádání. Ať už prostřednictvím malby, sochy nebo kresby, tělo se stává jak cílem, tak i nástrojem poznání a uměleckého vyjádření.

Na této výstavě umělci vycházejí nejen z tradičních forem výtvarné reprezentace, ale také posouvají hranice toho, jak vnímáme, interpretujeme a používáme lidské tělo. Vybízejí nás k úvahám o složitých souvislostech mezi naším fyzickým já a našimi vnitřními zážitky. Přijďte přemýšlet o lidském tělu jakožto původci našich myšlenek, emocí a identity.

„Corpus Mundi“ je pozvánkou k zapojení se do mnohostranné diskuze o povaze naší tělesné existence. Výstava vybízí diváky, aby se zamysleli nad svými vlastními tělesnými zážitky a nad nesčetnými způsoby, kterými naše těla komunikují, spojují se a transformují. Prostřednictvím rozmanité palety uměleckých projevů nabízí „Corpus Mundi“ hlubokou a pohlcující cestu do hlubin lidského ztělesnění.

Navštivte jedinečnou Galerii Mánes a zažijte výstavu, která vám umožní vidět lidské tělo v novém světle, a objevit nové souvislosti mezi fyzickým a psychickým bytím. „Corpus Mundi“ je více než jen výstava – je to výzva k přemýšlení a objevování. Těšíme se na vaši návštěvu!


Aktuální
výstavy


Oživte obrazy Slávky Krátké a Josefa Hlinomaze

Objevte tajemství lidského těla na výstavě „Corpus Mundi“

Navštivte jedinečnou výstavu Franz Kafka v pražském Mánesu

Reportáž České televize z probíhající výstavy
Vladimíra Kopeckého v galerii Mánes.