Výstavní síň Mánes
Masarykovo nábřeží 1
110 00 Praha 1

Správní radu Nadace českého výtvarného umění posílil Jan Smetana z Muzea Kampa

Po květnové rezignaci Mgr.A. Libora Kalába na pozici místopředsedy a člena správní rady Nadace českého výtvarného umění jsme na včerejším jednání zvolili nového člena správní rady, a to Mgr. Jana Smetanu. Ten byl nominován již jako kandidát do dozorčí rady, kam byli ale zvoleni advokáti Lucie Tycová Rambousková a David Krofta a ekonom Milan Bufka.

Mgr. Jan Smetana vystudoval Fakultu právnickou na Západočeské univerzitě v Plzni a více než deset let působí jako ředitel Musea Kampa – Nadace Jana a Medy Mládkových. V minulosti také pracoval na Ministerstvu spravedlnosti ČR a jako právník. Jeho současné aktivity zahrnují roli místopředsedy Rady galerií České republiky, předsedy správní rady Nadace Věry a Vladimíra Janouškových a člena poradního sboru Ministerstva kultury k problematice ochrany sbírek muzejní povahy.

Dále bych rád informoval, že správní rada na svém zasedání ve středu 19. června odsouhlasila zadání právního auditu hospodaření Nadace v minulých letech. Tento audit se zaměří zejména na otázky týkající se prodeje a pronájmu některých nemovitostí, rekonstrukce Šítkovské vodárenské věže, rekonstrukce budovy Mánes a pronájmů prostor v této budově.

Správní rada rovněž schválila vznik pracovní skupiny, která bude mít za úkol vypracovat koncepci a vizi rozvoje Nadace. Tato koncepce by měla být představena na podzim letošního roku a bude zahrnovat strategické cíle a plány, které nám pomohou dále rozvíjet a podporovat české výtvarné umění, což je ostatně posláním Nadace.

Daniel Netušilpředseda správní rady Nadace českého výtvarného umění


Aktuální
výstavy


Objevte tajemství lidského těla na výstavě „Corpus Mundi“

Navštivte jedinečnou výstavu Franz Kafka v pražském Mánesu

Reportáž České televize z probíhající výstavy
Vladimíra Kopeckého v galerii Mánes.